Rozbieżność między samooceną a rzeczywistym poborem kalorii i ćwiczeniem u osób otyłych czesc 4

Dlatego przetestowaliśmy dokładność oszacowań wielkości porcji przez osoby w grupie i przez 10 osób w grupie 2.34 Osoby badane zostały poproszone o oszacowanie całkowitej wielkości (wymiary liniowe i objętość lub waga) różnych standardowych pokarmów. Wyniki wyrażono jako procent rzeczywistej masy lub objętości. Korzystaliśmy z posiłku testowego, aby ocenić dokładność raportów badanych na temat przyjmowania pokarmu 24 godziny po spożyciu pokarmu w standardowych warunkach.35 Podczas postu uczestnicy z grupy i 10 osób w grupie 2 otrzymali lunch złożony różnych produktów spożywczych i poinstruowany, aby jeść, dopóki nie poczuł 80 procent pełny, z limitem czasowym 45 minut. Następnego dnia badacz skontaktował się z każdym z tematów przez telefon i zapytał o jedzenie, które zjadł podczas poprzedniego dnia io ilości zjedzone. Wyniki próby spróbowania przypomnienia posiłku testowego zostały następnie porównane z ciężarem spożywanych posiłków.35
Ocena hipotez
Hipotezę, że niski wydatek energetyczny jest mechanizmem braku utraty wagi, zbadano poprzez ocenę spoczynkowego tempa metabolizmu, termicznego działania żywności, termicznej odpowiedzi na ćwiczenia i całkowitego wydatku energetycznego w dwóch grupach. Druga hipoteza, zaniżanie kaloryczności i zaniżanie aktywności fizycznej, została przetestowana poprzez połączenie wyników zapisów dotyczących żywności i aktywności przechowywanych jednocześnie podczas 14-dniowego badania z wodą podwójnie znakowaną. Średnie dzienne zgłaszane spożycie energii obliczono na podstawie zapisów dotyczących żywności, a średni dzienny całkowity wydatek energetyczny został oszacowany na podstawie badania z wodą podwójnie znakowaną. Zmiany w zasobach energii obliczono na podstawie różnicy w zawartości tłuszczu i beztłuszczowej masy ciała od dnia 0 do dnia 14,6, 19 Rzeczywiste spożycie kaloryczne obliczono jako różnicę między całkowitym wydatkiem energetycznym a zmagazynowaną energią. Zgłoszone kaloryczne spożycie zostało wyrażone jako procent rzeczywistego spożycia, z odpowiednio zaniżonymi i zaniżonymi wartościami wskazanymi przez wartości dodatnie i ujemne. Rzeczywista energia wydatkowana na aktywność fizyczną została obliczona jako całkowity wydatek energetyczny minus suma spoczynkowego tempa metabolizmu i termicznego działania żywności36. Dzienny efekt termiczny żywności został obliczony jako efekt termiczny badanej mąki (wyrażony jako procent ) pomnożone przez dzienne spożycie energii, oszacowane na podstawie badania z użyciem podwójnie znakowanej wody. Rzeczywistą energię wydatkowaną na aktywność fizyczną (kilokalorie na dzień) porównano z ilością energii, którą zgłosił badany podczas ćwiczeń fizycznych.
Analiza statystyczna
Test t-Studenta dla niesparowanych obserwacji wykorzystano do porównań zmiennych ciągłych między grupami, test chi-kwadrat wykorzystano do porównania zmiennych jakościowych pomiędzy grupami, zastosowano współczynnik korelacji Pearsona z momentem produktu, a stopniową regresję liniową wielokrotną. używane do opracowania równań dotyczących spoczynkowego metabolizmu i całkowitego wydatku energetycznego na skład ciała (oprogramowanie SAS wersja 5, SAS Institute, Cary, NC). Wyniki wyrażono jako średnie . SD, a wartości P poniżej 0,05 uważano za wskazujące na istotność statystyczną.
Wyniki
Charakterystyki poziomu bazowego
Tabela 1
[przypisy: cialis apteka, tarczyca u mężczyzn objawy, ardell demi wispies allegro ]